جنگ عراق عليه ايران از نگاه مطبوعات جهان؛ اخراج 20 هزار ايراني در پي درگيريهاي مرزي اين اسناد كه در گذشته تلخيص و ترجمه شده بود با شكلگيري مركز ملي اسناد مورد توجه قرار گرفت كه حاصل اقدامات انجام شده بر روي آن ارائه در قالب مجموعه حاضر است. لازم به ذكر است كه اين مجموعه با بهرهگيري از نظرات اصلاحي و تكميلي مترجمين توانمند و با تجربه ساماندهي و با محور قرار گرفتن سير تاريخي اخبار و اطلاعات موجود تنظيم شده است. 21 آذر 1388-09:00:40

مجموعه كتب جنگ ايران و عراق از نگاه مطبوعات جهان ، برگرفته از اسناد مطبوعاتي و بريده جرايد خارجي موجود در مركز ملي اسناد دفاع مقدس است كه پيشينه جمعآوري آن به روزهاي آغازين بحران و تشكيل دفتر تبليغات جبهه و جنگ باز ميگردد.
اين اسناد كه در گذشته تلخيص و ترجمه شده بود با شكلگيري مركز ملي اسناد مورد توجه قرار گرفت كه حاصل اقدامات انجام شده بر روي آن ارائه در قالب مجموعه حاضر است. لازم به ذكر است كه اين مجموعه با بهرهگيري از نظرات اصلاحي و تكميلي مترجمين توانمند و با تجربه ساماندهي و با محور قرار گرفتن سير تاريخي اخبار و اطلاعات موجود تنظيم شده است.
زبان اصلي: انگليسي. شماره: ٠٠٠٠٧٣
منبع:واشنگتن پست / جاناتان سي. رانول
٢٢/١/١٣٥٩- ١١.4.1980
مترجم:جعفر بختياري
منبع خبر
يك عضو شوراي فرماندهي انقلاب حاكم بر عراق امروز، دهم آوريل، گفت كه عراق ظرف چند روز اخير ٥٧٠٠ ايراني را اخراج كرده و در نظر دارد كه تعداد حدود ٢٠ هزار تن را ظرف يك يا دو هفته آينده اخراج نمايد. گرچه نعيم حداد گفت كه ايرانياني كه مليت عراقي ندارند، اخراج شدهاند ولي ناظران ميگويند كه در برخي موارد اتباع عراقي كه پدربزرگانشان ايراني بودهاند نيز ممكن است تبعيد و اخراج شده باشند. تنشهاي اخير بين دو كشور با يك حمله تروريستي عليه طارق عزيز، كه عراق، ايران را با آن مرتبط ميداند، آغاز شده است.
شاهدان عيني ميگويند، كه در بغداد حدود پانصد ايراني كه اكثرا از مردم ساده عامي بودهاند را مشاهده كردهاند كه آنها را در يك گاراژ اتوبوس جمع كرده بودند. اين گاراژ يكي از نقاط متعدد تجمع اخراجيها، قبل از آن كه آنها را با كاميون به يك ناحيه تجمع مركزي بياورند و به مرز ايران انتقال دهند، ميباشد.
اخراجيها تنها اجازه يافتهاند كه آنچه را كه خودشان يا افراد خانوادهشان ميتوانند در يك پتو يا چيزي شبيه آن حمل نمايند با خود داشته باشند.
رژيم مستبد عراق در سال ١٩٧٤ نيز شصت هزار تن از ايرانيان را مجبور به ترك كشور عراق نمود.
در زمان انعقاد قرارداد الجزاير، اين محمدرضاشاه پهلوي بود كه در اوج قدرت خود قرار داشت و شرايط خود را بر رژيم توانباخته عراق ديكته كرد.
در آن زمان آن گونه كه نعيم حداد امروز ميگويد: ما قرارداد را در شر ايط بسيار متفاوتي امضا كرديم. حداد اخطار كرد كه امروز در صورتي كه جنگ جدي صورت گيرد ما درسي را به نيروهاي مسلح ايران خواهيم داد كه هرگز فراموش نكنند. وي همچنين درخواستهايي داشت، از جمله:
١- بازگرداندن سه جزيره به تصرف درآمده در زمان شاه.
٢- خواست وي مبني بر اين كه اروند را يك رود عراقي بنامند.
لحن نعيم حداد، تحقيركننده بود. وي گفت كه امپرياليستها و فاشيستهاي توسعهطلب ايراني از دادن حق بهرهوري از حقوق ملي به اقليتهاي ايران همچون بلوچها در جنوب شرق، تركمنها در شمال شرق و كردها در غرب، خودداري كردهاند. مهمتر از همه اينها ساكنان عرب استان نفتخيز خوزستان كه وي با نام عربستان به آن اشاره ميكرد، ميباشند.
وي پيشبيني كرد كه ايران پس از آيتالله روحالله خميني يا حتي قبل از مرگ وي از هم پاشيده خواهد شد و علت اين رخداد چيزي است كه نعيم حداد آن را سياست غلط در قبال اقليتهاي ملي ميداند كه به استقلال آنها منجر شد در حالي كه آنها اكنون فقط خودمختاري ميخواهند.
وي گفت: عراق تمامي انواع كمكها را كه احتمالا شامل پول، اسلحه و مهمات ميشود، در اختيار اين اقليتها قرار داده است اما فقط براي اين كه در كسب خودمختاري به آنها كمك نمايد. او گفت كه عراق خواستار همزيستي براساس احترام متقابل براي حاكميت و عدم دخالت در امور يكديگر بوده است.
حداد درباره گزارشات مربوط به آمادهباش ارتش ايران گفت: ارتش ايران حتي قادر به كنترل وقايع داخلي ايران نيست و ايرانيها اصولا ظرفيت و شايستگي يك آمادگي ويژه را ندارند.
جنگ عراق عليه ايران از نگاه مطبوعات جهان؛ اخراج 20 هزار ايراني در پي درگيريهاي مرزي 21 آذر 1388-09:00:40 منبع: خبرگزاري ايسنا پيوند: براي توضيحات بيشتر اينجا كليك كنيد فرستنده: دبيرسايت |