باز نگاهي به جنگ (بخش ۲) جستجو و تحقيق پيرامون پديده هاي طبيعي باعث آمادگي و پيشگيري و كاهش خسارت هاي جاني و مالي مي گردد. عقل حكم مي كند كه انسان مخاطرات پيرامون خود اعم از ظاهري و غير ظاهري ( چون زلزله، طوفان، سيل و ...) مطالعه نموده و خود را آماده سازد. 14 بهمن 1396-16:07:04

بشر از دير باز در مورد پديده هاي سازنده و مخرب و بلاياي طبيعي به مطالعه و كنكاش پرداخته است.
جستجو و تحقيق پيرامون پديده هاي طبيعي باعث آمادگي و پيشگيري و كاهش خسارت هاي جاني و مالي مي گردد. عقل حكم مي كند كه انسان مخاطرات پيرامون خود اعم از ظاهري و غير ظاهري ( چون زلزله، طوفان، سيل و ...) مطالعه نموده و خود را آماده سازد.
جنگ جزء پديده هاي دست بشري است و شايد بيشتر از ساير پديده و بلايا، خسارت بارتر و مهيب¬تر و كشنده¬تر باشد. از اين رو بايد صاحبان خرد، انديشه، قلم و هنر در اين زمينه بسيار بنگارند و بيان كنند و شعر بسرايند و فيلم و كارتون و انيميشن و ... بسازند تا جامعه را از زواياي پيدا و پنهان آن آگاه نمايند.
شايد در بين پديده هاي اجتماعي در مورد جنگ و مسائل آن كتب بسياري نوشته شده و كارهاي زيادي در عالم شده است. مثلا سينما و هنر آمريكايي (سينما هاليوود) را بتوان سينماي پيش جنگ ناميد. هاليوود و هنر پيشگانش سربازان پيش قراول فرهنگي جنگ هاي آمريكا در دهه هاي اخير بوده و هستند. در زمينه جامع شناسي جنگ هنر آمريكايي درست در خدمت جنگ و تجاوز و كشتار و غارت است. بعنوان مثال عروسك باربي به عنوان پرفروش ترين اسباب بازي كودكان و مورد علاقه دختران دنياست، كه به وسيله اي تبليغاتي جنگ به خدمت گرفته شده است.
يك روز براي حمله به سلاح و پوشش سرباز جنگي را به خود گرفته تحت عنوان باربي به افغانستان مي رود و روز ديگر به عنوان حمله به عراق لباس سرباز و پوششي ديگر تحت عنوان باربي به عراق مي رود. از اين ابزار به عنوان خالي كردن دل مردم دنيا و با عروسكي محبوب بچه ها كه پولش را پرداخت مي كنند و از طرفي شكست ناپذيري و تقويت روحيه به ارتش متجاوز آمريكا استفاده مي شود.
جنگ پديده پايان ناپذيري است كه از ابتدا تا پايان عمر بشر ادامه دارد. زمان و مكان و تكنولوژي و رفتار رهبران و سياستمداران و قلدران عالم نوع و شدت زمان و طول و عرض آن را متفاوت مي سازد ولي اصل آن بلا تغيير است.
هر چند صلح و آرامش و نهايت تمنا و آرزوي تمام پيامبران الهي عالم از آدم تا خاتم بوده است، و امروز كمال خواسته و تمناي اكثريت مطلق بشر است.
امّا با همه تلاش هاي انجام شده تنور جنگ همواره داغ بوده و هست و هر روز قلدر ديوانه اي مست تحت عنواني آتش جنگ را شعله ور نموده و همه هستي بشر را مورد تهديد و تهاجم قرار داده و مي¬دهد.
از انجا كه احتياط شرط عقل است به قول معروف :
«برو قوي شو اگر راحت جهان طلبي كه درنظام طبيعت ضعيف پايمال است». البته قوي بودن و آماده بودن تنها به آمادگي ظاهري و فيزيكي جوامع نيست، شرط لازم است نه كافي.
يك جامعه قوي جامعه اي علمي، آگاه و منسجم ملي است كه در تند باد حوادث بايد در يك آمادگي و پيوند نا گسستني آماده و مجهز باشد كه البته بخش عمده¬اي آمادگي هر جامعه اي بخش فرهنگي آن است كه زير ساخت يك جامعه را تشكيل ميدهد.
سرتيپ دوم بازنشسته پاسدار دكتر محمد باراني
رئيس پژوهشكده علوم نظامي و مهندسي دفاع مقدس
ادامه دارد ...
باز نگاهي به جنگ (بخش ۲) 14 بهمن 1396-16:07:04 منبع: دبيرخانه پژوهشكده علوم نظامي و مهندسي دفاع مقدس پيوند: براي توضيحات بيشتر اينجا كليك كنيد فرستنده: مدير سايت |